• 1400/08/21 - 11:00
  • - تعداد بازدید: 14
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZDy1

مطالب آموزشی به مناسبت 21 آبان ماه روز جهانی پنومونی

 

سینه ‌پهلو یا ذات‌الریه‌ که به آن پنومونی نیز می گویند ، وضعیت التهابی ریه است که عمدتاً کیسه‌های میکروسکوپی هوا موسوم به آلوئول‌ها را تحت تأثیر قرار داده و می‌تواند به عاملی بسیار خطرناک تبدیل و باعث مرگ انسان شود .

سرفه ، تب و لرز بیش از سه روز، تنگی نفس و درد قفسه سینه از عمده ترین نشانه های این نوع بیماری است که به این نشانه ها باید توجه کرد سرفه ها می تواند خشک یا با خلط چرکی و حتی خونی همراه باشد

پنومونی در هر سنی ممکن است ایجاد شود ولی میزان بروز آن در دو گروه سنی اطفال و افراد مسن، بیشتر است ..

پنومونی، کشنده‌ترین عفونت کودکان زیر پنج سال در جهان است.

بیماری پنومونی معمولاً بر اثر عفونت ناشی از ویروس یا باکتری و گاهی نیز در اثر سایر میکرو ارگانیسم‌ها، برخی داروها و شرایط دیگر مانند بیماری خود ایمنی رخ می‌دهددر بیماری پنومونی، کیسه‌های هوایی متورم می‌شود و چون درون آن از مایعات پر می‌شود، در نتیجه اکسیژن رسانی کمتر شده و تبادلات گازی کاهش می‌یابدعفونت‌ ریه و می‌تواند به عاملی بسیار خطرناک تبدیل شده باعث مرگ انسان شود.  ریه از هزاران کیسه هوایی کوچک تشکیل شده که با انقباض و انبساط، هوا را به درون بدن کشانده و پس از دریافت اکسیژن، دی اکسید کربن را از بدن خارج می‌کند.

قسمت عمده ای از مرگ و میر حاصل از این بیماری قابل پیشگیری است و تشخیص و شناسایی زودهنگام در بیماری‌های عفونی ریوی می‌تواند منجر به نجات بیمار و جلوگیری از آسیب شدید ریوی شود.  بقای یک انسان به تنفس او وابسته است، آسیب دیدن ریه‌ها می‌تواند خطری جدی برای زندگی فرد باشد و از این رو هرگز نباید بیماری‌های ریوی را نادیده گرفت.

سازمان بهداشت جهانی از سال 2009، روز 12 نوامبر را روز جهانی پنومونی یا عفونت ریه نامگذاری کرد و این روز فرصت مناسبی برای آشنایی بیشتر مردم با عوارض و راههای پیشگیری از این بیماری است.

شست و شوی مکرر دست ها، دوری گروه های پر خطر از افراد مبتلا به بیماری آنفلوآنزا و سایر بیماریهای تنفسی عفونی و ویروسی  و استفاده از ماسک در پیشگیری از این بیماری، بسیار کمک کننده است.

 

رعایت بهداشت فردی و شناخت عوامل خطر و راه های پیشگیری به شناخت و درمان سریع این بیماری کمک فراوانی می کند، همچنین تشخیص زودرس بیماری می تواند هم از ایجاد عوارض پیشگیری کند و هم شانس سرایت به افراد دیگر را کاهش دهد.

 

 

 

پنومونی در کودکان.pdf

 

پنومونی.pdf

  • گروه خبری : روابط عمومی
  • کد خبر : 43300
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید